esmaspäev, 28. mai 2007

Aprikoos aprikoosis

Jah. Täna olen enda üle isegi natuke uhke. Just kui oleksin elus esimest korda valmistanud midagi...elegantset. On see see sõna? Tegelikult ei teadnud ma mida teha kavatsesin või, jumal hoia, kuidas seda teha kavatsesin, ent ladusin lauale aprikoosipoolikute purgi, šokolaadi, paki martsipani ja kuivatatud aprikoose. Ootasin. Ning ootasin. Kuni...
Ding!
Ja välja tuli nii.


Šokolaadipallid aprikooside ja martsipaniga
(6 tk)

12 aprikoosipoolikut konservist
6 kuivatatud aprikoosi
120 g martsipani
100 g tumedat šokolaadi

1. Nõruta aprikoosipoolikuid köögipaberil, kuni need on üsna kuivad.
2. Aseta kuivatatud aprikoosid aprikoosipoolikute vahele.


3. Rulli martsipan õhukeseks leheks ning jaga see 6 osaks. Seejärel keera iga 'aprikoos' martsipani sisse, seejuures püüa vältida auke martsipanis.
4. Sulata šokolaad vesivannil ning kasta martsipanisse pakitud aprikoosid sellesse (Avastasin enda jaoks, et parim võimalus konkreetsel juhul on kasutada supilusikat, millega palli šokolaadis ringi veeretada). Pane kaetud pallid küpsetuspaberile või fooliumile ning tõsta sellega kõigepealt sügavkülma, et šokolaad kiirelt tahkuks.
5. Umbes 5 minuti pärast tõsta tavalisse külmikusse, kust välja võta enne serveerimist.



Sisu saab martsipanilt parajalt mandli (või siis arahhise) maitset, martsipan ise on aprikoosimahla tõttu pehmeks muutunud. Hambaid või lusikat sisse lüües voolab välja martsipanimaitselist mahla, mis on kui magusaks kastmeks. Suus martsipanisse sulav šokolaad...kas paremaks saabki enam minna? Arvan, et lisaknihvi andmiseks võiks kuivatatud aprikoosi ning aprikoosipoolikute vahele panne ka veidi samast puuviljast tehtud džemmi. Või miks mitte selle asemel hoopis mandlilaaste? Magustoidule lisanduks veel üks erinev tekstuur.

Sele postituse annan üles ka üritusse Waiter, there's something in my... stuffed fruit/vegetables! , mille võõrustajaks seekord blogist Cook Sister pärit Jeanne.

Head isu!

1 kommentaar:

Halliki ütles ...

See idee tundub suurepärane. Tahan seda kindlasti varsti teha proovida.
Mul oleks ka üks soovitus. Šokolaadi soovitatakse tegelikult aeglaselt tahkuda lasta8ja ka sulatada). Temperatuurimuutustest võib tulla see, et ta hiljem sulab jälle kergemini üles (näppudevahel nt).

Panin selle blogi ka endale bookmakidesse.