Üsna karmilt soolane maitse on hea salatites, kuid mitte niisama suupistetes. Et sellest lahti saada, viskasin juustutükid ööseks vette likku, korra vahetasin ka vett. Idee oli Halloumist saada nipsakad näpusnäkid ja nii lasin sellel külmikus veel ühe päeva marinaadis istuda.
Vahemerepärane marineeritud Halloumi juust
150 g Halloumi juustu
3 tl pestot
3/4 dl oliiviõli
5 päikesekuivatatud tomatit
1. Lõika juust ampsusuurusteks tükkideks. Kui soovid soolast maitset vähendada, leota neid üleöö vees.
2. Haki tomatid pisikesteks tükkideks ning sega pesto ja õliga. Lisa juust ning lase sellel vähemalt päev külmikus marinaadis seista.
Niisiis, väike kausitäis marineeritud juustu. Mis edasi? Et teha suupisteid, nõruta Halloumi ning kuivata (köögipaber on heaks abiks) - väikesed pesto- ja tomatitükid teevad ampsud armsalt kirjuks. Juustu saab edukalt kasutada salatites, kus marinaad võib täita salatikastme kohta (mina viskasin seda näiteks bataadisalatisse, kuhu lisasin ka veidi jogurtit). Koos marinaadiga praetult sobib Halloumi kõiksuguste roogade juurde - mina olin piisavalt laisk, et piirduda röstsaiaga, millele panin lisaks toorjuustu ning hiina kapsast.
Marineeritud Halloumil on üsna palju maitset. Mõte töötab: ehk võiks seda ka pikemaks ajaks marinaadi jätta, purki või nii? Halloumi säilib ju üksipäiniski üsna kaua värskena. Oh aitäh sulle, Küpros.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar