laupäev, 24. mai 2008

Sidrunitrühvel piprasooja glasuuriga

Jube kavalad trühvlid. Selles mõttes, et nende sidrunine sisu ja piprasoe glasuur annavad kokku täitsa tervislikuna mõjuva efekti. Sidrunise ja sooja. Nagu tassitäis sidruniteed, ainult et tegelikult on peotäis komme!;)

Sidrun ja must pipar on üks järjekorne kombinatsioon magnifico. Soovitan proovida igasuguses variandis, mis pähe kukub!

Sidrunitrühvlid piprasooja glasuuriga
(umbes 30 tk)

200 g valget šokolaadi
½ dl vahukoort
vähemalt 1 spl sidrunimahla

160 g valget šokolaadi
¼ - ½ tl musta pipart

  1. Haki šokolaad peeneks.
  2. Kuumuta vahukoor keemiseni ning vala kohe hakitud šokolaadi peale. Sega, kuni segu on ühtlane. Lisa sidrunimahl.Tõsta trühvlisegu vähemalt pooleks tunniks külmkappi tahenema.
  3. Vormi tahkunud segust pisikesed pallid ning tõsta need siis tagasi külma.
  4. Sulata veevannil ülejäänud šokolaad ning lisa sellele pipar. Torka trühvlid glasuurimiseks ükshaaval kiirelt šokolaadi sisse ning tõsta siis fooliumile või küpsetuspaberile tahkuma. Hoia külmas.

Vahel nii imalmagusana tunduv valge šokolaad saab siin sidrunist juurde värskust ja erksust. Kui valge šokolaad oleks soliidses vanuses naine, siis ses trühvlis oleks ta küll uuesti noor... :) Pipar on alguses tasakaalustav maitse, mis sidrunist värskust ohjes hoiab, lõpuks jätab ta ent suu meeldivalt soojalt õhkama. Kontrastid ja uudsus. Värskus ja soojus.

Must pipar jätab endast igatahes mulje kui täieõiguslikust magustoiduvürtsist. Soovitan meelde jätta;)

3 kommentaari:

Elina ütles ...

sidruni ja valge šokolaadi suurepärane kooslus on ka minu jaoks ennast ühes tordis edukalt tõestanud. ainult väike pipratükk oli siis veel puudu...

Evelin ütles ...

just nii, elina. küll sa oled kiire õppima;)

Anonüümne ütles ...

Tegin ka jõuludeks! JUUUBE head tulid, ainult kaubanduslik välimus andis soovida. Millegipärast ei tahtnud mul glasuur kuidagi kommide külge kinni jääda ja voolas maha. Maitset see muidugi ei kahjustanud:)