teisipäev, 17. juuni 2008

Suutäied raamatu kõrvale

Vahel meeldib mulle lugemise ajal süüa. Või pigem söömise ajal lugeda. Või, ah, ma ei tea. Argihommikud lähevad tihti kombinatsioonis hommikusöök-ajaleht, sest rahulikuks toidunautimiseks ja lugemiseks mõlemaks aega ei jätkuks ning need kaks asja teevad ju hommiku heaks (lisada lusikatäis ärkamisjärgset trenni ja olengi taevas).

Olin siin ühel päeval hoopis sügavalt raamatus, kui miski sees lõunat! lõunat! karjus. Ja nakitsesin valmis parajad raamatu kõrvale sobivad suutäied - sõrmeotste jaoks rasvavabad, kõhule toitvad.

Ning nüüd need suutäied tahavad end juba kusagil peol eksponeerida. Edevad, raisk.

Apteegitilliampsud pasteediga

Apteegitillimugul
Maksapasteeti
Kaunistamiseks apteegitillilehti, tilli või murulauku
  1. Lõika mugul pooleks ning lõika selle kihid parajateks apsusuurusteks 'paatideks'.
  2. Lisa tükkide otsa pasteeti. Ilusamaks tulemuseks kasuta tordipritsi, aga lusikaga kena kuhja tegemine õnnestub ka.
  3. Kaunista apteegitillilehtede, tilli või murulauguga.
Maitsed sobivad täiesti uskumatult hästi kokku. Suutäis pasteeti vajab enda kõrvale just midagi värsket (sellest tavapärane kombo kurgiga) ja kergelt magusjat (sellest minu taldrikus tavapärane kombo õuna või õhukese kihi õunamoosiga). Haarasin esmajoones just jämedamate tükkide järele - rohkem värsket raskepärase pasteedi tasakaalustamiseks.

Pasteedi otsas kasutasin tilli - oligi kuidagi laiem maitsemuster, samas kui apteegitillilehed oleks lihtsalt veel oma aniisist maitset rõhutanud.

2 kommentaari:

KARDEMON ütles ...

Sinu apteegitiliampsudest innustatuna läksin ka mida seda turult ja poest otsima. selveris lõpuks näkkas.. (kahju et nii palju pidi otsima...) ja proovisin kohe ka pasteediga... see aniisimaitse on mõnus.. aga pasteediga on veelgi mõnusam.. väga vahva leid!!!

(proovisin ka võiga praetult fenkolit.. aga kui järgmine kord peaks veel sööma, siis vast ikka pasteediga :p)


ja veel - lugemise ajal süüa on eriline nauding :D:D:p

Evelin ütles ...

väga maru, et meeldis!

pradisin siin ka üks päev võis koos brokoliga ning viskasin lõppeks austrikastet otsa. väga muhe amps!:)