Kuigi jah...mitte kogu aeg. See on esimene kord, kui kasutasin värsket koriandrit, kuid koriandriseemnetega on sõbralik läbisaamine olnud juba pikka aega. Muidugi ma uskusin neisse. Kui aga tahtsin valmistada maasikaid koriandrimaitselises šokolaadis, võisin šokolaadisse visata kui palju jahvatatud seemneid tahes, maitse sellest ei muutunud. Ma ei mõista. Tean küll, et šokolaadil on tugev maitse ja et maasikad šokolaadis on head ka lihtsalt mandlipurusse kastetult ja isegi ilma selleta, aga koriandriseemnete peale sain piisavalt pahaseks, et lihtsalt minna ja värsket ürti osta (Rimis polevat leidunud, Kaubamajast sain).
Koriandri-kookosesiirup
(umbes 3 1/2 dl)
2 dl suhkrut
2 dl vett
1/2 dl hakitud värskeid koriandrilehti
1 dl kookospiima
1. Pane kastrulisse kokku suhkur ja vesi ning kuumuta, segades suhkru sulamiseni.
2. Kui siirup keemispunktini jõuab, tõsta see kuumuselt ära ning lisa hakitud koriandrilehed.
3. Jäta siirup 20 minutiks tõmbama ja jahtuma ning siis vala läbi sõela, et see selgeks saada.
4. Lisa selgele siirupile kookospiim ning sega hästi.
Siirup on mõõdukalt magus ning maitstes annab endast esmalt märku kookos. Koriandri maitse jääb aga hiljemgi suhu. Kumbki maitseandjatest pole liialt domineeriv. Kujutan seda ette näiteks ananassi- või šokolaadikoogil, jäätisel, banaanidel...
...ning maasikatel. Serveerimisel võib lisada ka vahustatud koort, sest mis on maasikad ilma vahukooreta, eks?
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar