esmaspäev, 4. juuni 2007

Taarapõllu talu köögivilja- ja marjajahud

Sattusin ühel pühapäevasel päeval Nõmme turule ning sealsest pisikesest ökopoest vutimune ostes märkasin seinale kinnitatud kotikesi - sees mitmed köögiviljadest ja marjadest tehtud jahud. Vau-efekt. Oli peedist, õunast, astelpajust, sõstardest... kokku olevat erinevaid paarkümmend sorti, lisaks köögiviljadele ja marjadele ka seentest (seenejahu tegemine on ka mul plaanis olnud). Viskasin endalegi ühe peedijahu kotti, mis seal siis ikka.

Maalehe artiklist loen, et sarnast toodet mujal Eestis ei toodetagi. Võrumaal asuvas Taarapõllu talus tehake 'jahusid' mahlade ja mooside valmistamisel tekkinud jääkidest, mis pärast kuivatamist jahvatatakse.

Nüüd siis mõtlen, mida ostetud peedijahuga peale hakata. Teeks pikkpoissi? Hakkliha juurde tundub see kuidagi sobiva lisandina. On kellelgi ideid? Või ehk isegi kogemusi? See Eesti toode tundub eriliselt huvitav.

2 kommentaari:

Hellik ütles ...

Kogemus puudub, nii et siin osas abiks ei ole :)
A tänud vihje eest, sean nüüd homme nõmme turule sammud toda poekest otsima. Tahaks isegi seenejahu ja mingit marjajahu, et kui kooke teha siis maitseks lisada.
Aga sa proovi toda peedijahu asendada riivsaiaga kotleti tegemisel (nami namis on üks hea kanahakkliha kotletti retsept). Mine tea mis välja tuleb!

Evelin ütles ...

Hellik, asus see poeke ühe sissepääsu lähedal. Täpne asukoht peast pühitud:D

Eks minu pakk ootab ilmselt aeg-ajalt 'iseenesest' külmkappi tekkivat portsu hakkliha, siis saab see ka järele proovitud.

Seenejahu olen näinud aga ka kindlasti kaubanduskeskustes. Seda muidugi välismaist ja küllap paraja hinnaga. Pole ostnud, aga eelistaks iga kell eestimaist.