neljapäev, 3. jaanuar 2008

Tortilla, mis pole õige tortilla ja kaugeltki mitte see tortilla, mis on meie jaoks tortilla

Välismaiseid ajakirju on meeldiv lugeda ja lapata, aga üldiselt peab nende eest sada raha väja käima. Kui eelmisel sügisel Hispaanias käisime, haarasin juba lennujaamas hooga neli kohalikku. Sellise hooga, et üks sattus hoopis katalaanikeelne... Pole hullu, eks, kunagi dešifreerin ära.

Aga sõbranna kinkis mulle suvel sünnipäevaks hispaaniakeelse ajakirja Comer Bien (tähendab hästi söömist;))kolme numbri tellimuse. Oujee. Äärmiselt armas. Kogu nende nn gastronoomiapilk on täitsa teistsugune, aga Hispaania köök meeldib mulle väga. Spinatiliikidest ja kalmaarigurmeest vaatan veits mööda, ikkagi... Iga numbri tulekul viskasin sisukorda hunniku linnukesi, aga teha olen jõudnud portsust hispaaniakeelsetest ajakirjadest vaid üht asja...

Ja kui sõna „omlett” ei meeldi, siis – jumal hoidku – öelge pannimagustoit või midagi.

Šokolaadiomlett
(mugandatud ajakirjast Comer y Beber oktoober/november 2006, 4 portsjonit)

4 muna
100g suhkrut
100g tumedat šokolaadi
2 tl kakaopulbrit

  1. Murra šokolaad ruutudeks
  2. Klopi munad suhkruga kergelt kohevaks.
  3. Sõelu hulka kakaopulber ning lisa šokolaadikamakad
  4. Valmista segust suuremal pannil üks suur omlett (ära üleküpseta, muidu ei jää šokolaad mõnusalt voolavaks;)). Jaga neljaks.
  5. Paku niisama või kastmega. Soovitan vanilje- või puuviljakastet.





Kasutasin ise väikest panni, et vaid kahele inimesele valmistada. Hästi hea kiire magustoit! See omlett polegi nagu mingi omlett, sest kuigi munane, on see parajalt kakaone. Noh, näiteks, kreembrülee on ka munane, eks... Šokolaadikamakad on pooleldi sulanud ja meeldivalt soojad!

Eriti kiire kastme saab vaniljepudingist, millele on lisatud piima ning suts kardemoni või kaneeli (ma ei lõpeta selle propageerimist iialgi!)

Ma nüüd ei tea, aga mina hakkaks küll pistma.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

oo, jaa. selle asja proovime me ära ;)

oleme ise hakanud tegema kuuma śokolaadi. Talle meeldis siiani ülikuum Starbucks'i hot chocolate, aga minu poolt esimest korda tehtu oli ikka midagi erilist. nii jäigi.

tõin äsja Tallinnas käies kaasa Rootsi Fazeri kulinaarisókolaadi. sellega polnud viga. nüüd aga leidsin siit Śveitsi 100% kakaotahvli (mõrv rahakotis, 70 g 60 EEK!).

suurepärane, vahukoorega. ja me ei jõua ikka ära imestada! tõepoolest hea uus aasta ;)

p.s. ja kaneeliga on mul vägagi samad tunded. liiati see on täpselt Tema nahavärv.

Evelin ütles ...

Leelo, proovi kindlasti!:)

Varem sulatasin šokolaadi tavaliselt tassi sees kui millegi jaoks vaja oli ning siis jäid ikka mingid 'riismed' tassiseintele külge. Ei muud kui soe piim peale ja midagi ei lähe raisku:)