teisipäev, 3. aprill 2007

Karamelline jogurtimagustoit porgandiga

Olen lõunaks söönud nii soolast kui magusat porgandit ning ellu jäänud. Tegelikult on olukord kontrolli all, porgandirohkus on minu puhul täiesti normaalne nähtus. Igati normaalne. Aga paratamatult meenutavad porgandimagustoidud pea alati eksperimentaal-koolimagustoite ning seda juba normaalseks lugeda ei saa. Seega - mainekujundustöö!

Kodus riivime alati köögikombainiga veidi suurema koguse porgandit. Põhieesmärk on muidugi, et ema saaks kiiresti meie pere klassikalist valmistada - porgandisalatit hapukoore ja suhkruga. Kuid mulle on see võimalus oma nö kiirtoitude sisse aega viitmata porgandit ja tervist kahmata. Tegin seda jälle ning seekord, tähelepanu-tähelepanu, sai tulemuseks ka magustoit.


Karamelline jogurtimagustoit porgandiga
kahele

3 spl suhkrut
1 tl võid
3 dl riivitud porgandit
3 dl maitsestamata jogurtit
1/2 dl india pähkleid, suurteks sükkideks hakitud
kaneeli

1. Kuumua suhkrut kastrulis koos pähklitega.
2. Kui suhkur karamellistuma hakkab, lisa või ning porgand ja sega hästi, et porgandid ilusti karamelliga kokku saaks. Kuumuta mõned minutid.
3. Eemalda kastrul tulelt ning lase veidi jahtuda, siis lisa segule jogurt.
4. Serveerimisel puista peale kaneeli ning lisa taldrikusse mõned pähklid



Porgandid karamelliseeruvad kenasti ja pähklid on meeldivalt pralineemaitselised. Mõnikord satuvad keelele suuremad karamellitükid ning sulavad seal siis kui väikesed kalliskivid. Lisaks karamellile pole suhkrut rohkem lisatud, et jogurti maitse kontrastsemalt välja tuleks. See ei tähenda aga, et magustoit piisavalt magus poleks, selles on piisavalt suhkrut. Ning õnneks ei meenuta karvavõrdki koolieksperimente. Porgandi maine on nüüd puhas.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

lihtsalt super!!