reede, 27. aprill 2007

Tiramisust inspireeritud muffinid

Tiramisut, seda Itaalia magustoitu, pole ma kunagi mekkida saanud. Häbilugu, tõsi. Võtsin aga magusroa idee ning keerasin selle pea peale. Või pigem - pahupidi. Savoiardi küpsistest sai muffinitaigen, kohvi-liköörisegu segasin sujuvalt selle sisse ning kakaopulbriga ülepuistatud Mascarpone...no see jäi kakaopulbriga ülepuistatud Mascarponeks.


Tiramisumuffinid
(muffini baasretsept pärit Suur Küpsetamisraamat I)

4 dl nisujahu
1 dl õli
1 muna
1 1/2 dl suhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
2 dl piima
2 tl lahustuvat kohvipulbrit
2 spl Amaretto mandlilikööri
soola

kate
250 g Mascarponet
2 tl suhkrut + vanilli/
vaniljesuhkrut
magustamata kakaopulbrit

1. Klopi muna lahti ning lisa suhkur ja õli. Lisa juurde Amaretto.
3. Sega omavahel läbi jahu, küpsetuspulber ja väike näpuotsatäis soola. Lisa taignale ning sega ainult nii kaua, kuni see on ühtlane.
4. Vala taigen muffinivormi pesadesse ning küpseta 200C juures u 18 minutit.
5. Sega Mascarpone suhkru ja vanilliga või lisa lihtsalt maitse järgi vaniljesuhkrut. Kata seguga jahtunud muffinid ning sõelu peale kakaopulbrit.

Mulle meeldib, et Mascarpone-kate pole siin liialt magus ning vanillimaitse tuleb rohkem esile. Ükski maitsetest pole liiga domineeriv või ülemäära tugev, kuigi tainast maitstes tundus see palju rohkem maitsestatud olevat. Kas ka tiramisu moodi? Küllap! Kate tundub õrnpehmete muffinite peal värskendava elamusena.

Muffinid tegin osalemiseks üritusel Muffin Monday #2 - Muffins that Make you go *Ooooh!*, mille on korraldanud Experiments.

Kommentaare ei ole: