Neljapäev, 12. juuli 2007

Rahvusvaheline Brie juust

'Brie juust külastab Eestit' tahtsin alguses postitusele nimeks panna, kuid see oleks olnud viga. See, mida siin näete, on täiesti rahvusvaheline roog - koostisained erinevatest maailma otstest pandud kokku üheks veidralt, kuid võrratult maitsvaks magustoiduks. Üheks veidralt, kuid võrratult maitsvaks kiirelt valmivaks magustoiduks.


Brie juust Prantsusmaalt, mustsõstramoos vanaema tagaaiast, kookoshelbed...nohjah, kes-teab-kust.

Praetud Brie juust mustsõstramoosi ja kookosega

Väike Brie juust (125 g)
Mustsõstramoosi
Kookoshelbeid (röstimata)

1. Vala kookoshelbed alustassile või väiksesse kaussi.
2. Viiluta juust õhukesteks rõngasteks.
3. Määri igat rõngast mõlemalt poolt moosiga ning suru siis helvestesse, et need paksult juustu külge jääksid.
4. Kuumuta pannil veidi õli ning prae juustu, kuni kookos on kuldpruun.



Magustoit sobib eriti suurepäraselt külma jäätisega. Juustu krõbedad servad, sügava maitsega pehme moos ja eksootilisus kookosest...ma ei kujutanud ette, kuidas selle idee teostamine välja kukub, kuid olin ise positiivselt üllatunud.
Brie juustu külastus Eestisse vist õnnestus:)

Miks seekordne postitus nõnda lühikeseks jäi? Järgmised 2 nädalat veedan Norras ning kohe-kohe kiirustan sõidule. Ärge siis ilma minuta süüa unustage!

2 kommentaari:

kadri ütles ...

kas kadri sattus jälle südaöösel (üllatuslikult mitte väga tühja kõhuga) sinu todublogi vaatama või
jaaaaa?

oikuidas tahaks seda briejuustu magustoitu vaniljejäätisega. AARGH!

Evelin ütles ...

aiii kadri, kas sa oled öösel söönud? mida sa küll nii oma figuuriga teed...:D

tegelikult ma usun, et ma mõjun sulle hästi.