teisipäev, 13. mai 2008

Kakaokohupiim mustsõstrakastme ja kiividega

Kui ma peaks elu lõpuni vaid üht asja sööma, oleks selleks ilmselt kohupiim. Või - olgu - kohupiim ja rukkileib. Aga ikkagi. Igapäevaselt avastab see end miljonis kombinatsioonis, retseptidest ei hooli ent pea kunagi. See on Nautlus - lihtne ja täiesti ilma loogikata.

Aga aeg-ajalt saab mõni kombinatsioon täpselt millelegi pihta. Nagu eile. Nagu üksosamagusatkohupiima-üksosavaniljepudingit-üksosaahjuõunajogurtit, ainult et teismoodi.

Kuigi kaste on üksi päris tugeva maitsega, kaob see tugevus natuke ära, kui kohupiimale palju kakaod lisada. Seega soovitan väiksemat kuhja kakaopulbrit.
Ning tükkide pärast moosis ei tasu karta, need on tegelikult booooonus!


Kakaokohupiim mustsõstrakastme ja kiividega
(3-4 portsu)

400 g kohupiimapastat
1 dl vahukoort
suhkrut (umbes 1/2 dl?)
vanilli
1-2 spl magustamata kakaopulbrit
mustsõstra-koorekastet
2-4 kiivit
  1. Sega kohupiim suhkru ja vanilliga.
  2. Vahusta vahukoor ning lisa (või kui oled laisk - sega see lihtsalt sisse ning klopi segu natuke aega, ma teen tihti nii).
  3. Lisa maitse järgi kakaopulbrit, sega hästi.
  4. Koori ja viiluta kiivid.
  5. Paku kreemi sooja või külma kastme ning kiiviviiludega. Soovi korral lisa küpsisetükke.

Mustsõstra-koorekaste

1/2 dl mustsõstramoosi
1 dl vahukoort
soovi korral kaneeli
  1. Võta väike pott või pliivi peale sobiv nõu ning kuumuta moosi, kuni see vedelamaks muutub.
  2. Lisa vahukoor, sega. Soovi korral lisa kaneeli.
  3. Keeda 5 mitutit, serveeri soojalt või külmalt (küõlmalt kaua seistes muutub parajalt paksemaks - sel juhul lisa vedelikku).
Mustsõstra ja kiivi kombinatsioon on jube tore leid, millega juba kaua katsetada olen tahtnud ning see läks tõesti hästi kokku! Võ'iks ju proovida ka pea-alaspidi varienti, kus oleks kiivikaste ning värsked mustsõstrad...(suvi, suvi, tule jubaaaaa!)

Mahe kreem sobib tugevamaitselise , kuid hapuka kastme ning eksootiliste kiividega hästi. Küpsisetükid annavad juurde krõbedust (ma olen nt väiksest saati harjunud kohupiima küpsistega sööma), soe kaste (eriti kui selles on kaneeli) omapära.

Kohupiima tuleb varsti veel;)

5 kommentaari:

Elina ütles ...

kolm asja, millega mina oleksin nõus elu lõpuni elama on: kodujuust, must leib ja õunad.
Küpsiste peale pudistamine kohupiimale ja jogurtile on jälle minu mehe komme:-)
Proovin ka selle kiivi mustsõstra kombinatsiooni ära.

Thredahlia ütles ...

Kommentaar tuleb nüüd küll täitsa teisiel teemal, aga äkki andestad... :P

3-tulbalisest põhjast, see pole üldse keeruline, kui välimuse suhtes ülikriitiline pole - uuri näiteks siit või siit (keri allapoole) ;)

Evelin ütles ...

elina, ma ei tea kuidas, aga suutsin õunad unustada:O olen hirmus õunasöödik, heal õunaajal läheb meil emaga kahepeale suur kausitäis päevas...

thredahlia, tegelikult uurisin ma neid põhju küll, kui uut kujundust tegin, aga millegipärast ei tahtnud mul ükski normaalne kolmepõhjaline fungata:( praegu vist siiski uuesti vaeva nägema ei hakka, see on kokkuvõttes jube töö.

aga aitäh!

Elina ütles ...

ma ka teemaväliselt veel.
uurisin neid thredahlia pakutud saite ja veel vist midagi googeldasin ja tegin ka omale kolmetulbalise. kusjuures väga palju mässamist ei olnud, ainult counteri ja lingid pidi uuesti lisama.
mul on hoopis selline küsimus, et kuida sa, Evelin, selle inglise keelse lehe enda blogile juurde panid?

Evelin ütles ...

No põhimõtteliselt on see ingliskeelne leht teine ajaveeb, need on lihtsalt ühesuguse kujundusega ning lingivad üksteisele.