Pühapäev, 11. veebruar 2007

Rohkem toscat, vähem kooki

Kas sa pole kunagi toscakooki süües soovinud, et oleks rohkem seda imemaitsvat mandlikatet ja vähem...kooki? Mina igatahes olen. Lemmikuks on saanud kate, mis pärit toscasaiade retseptist raamatust Parimad kodused küpsetised. Nüüd katsetasin seda Digestive küpsistel. Kiire, lihtne ja mis kõige tähtsam...vähem kooki!

Toscaküpsised

50 g võid
1 dl suhkrut
2 spl jahu
2 spl piima
100 g mandlilaaste

paras hulk Digestive küpsiseid
(või muid sarnaseid)

1. sulata kastrulis või.
2. lisa jahu, piim ja suhkur ning lase segul keema tõusta.
3. sega sisse mandlilaastud.
4. jaga segu küpsistele.
5. küpseta 200C juures umbes 7 minutit või kuni mandlilaastud on kuldpruunid.
6. enne plaadilt tõstmist lase küpsistel sellel veidi aega jahtuda.

Kartsin, et küpsised võivad liialt kõrbeda, kuid seda ei juhtunud. Kõik oli lihtne, lapsemäng. Täpselt õige maius, mida pakkuda üllatuskülalistele. Et mitte pakkuda lihtsalt...küpsiseid. Ja mil iganes tuleb tuju süüa toscakooki, pole lihtsamat varianti olemaski. Bonito.

1 kommentaar:

Pille ütles ...

Päris lahe idee:) Kunagi oli Seinfeldis episood, kus unistati mustikamuffinite peaksetest ´(blueberry muffin tops), Epicuriouses on ingliskeelne retsept ja Nami-nami retseptikogus eestikeelne (Seinfeldi muffinipoolikud). Kusjuures mulle meeldib ka mustikamuffinite juures just see pealmine osa kõige rohkem:)