esmaspäev, 18. detsember 2006

Jõuluaeg - piisav põhjus kommide tegemiseks!

Nädalavahetusel sain kamaluga kokkamist. Kõigest tähtsamaks oli muidugi perega koos piparkoogitaigna tegemine (vanaema võluretsepti järgi), aga selle jutu lükkan natuke edasi. kuni piparkoogid valmis saavad:)

Aga see-eest sai alustatud hunniku muu magusaga, mida nüüd nii karbis kui purgis riiulil vaatamiseks ja veidike ka söömiseks leidub. Voolava šokolaadi lõhn jääks justkui kõigele külge...sõrmedele, kardinatele, jõuluehetele. Kookoskommide jaoks valmistasin täidise päev varem, nii oli mõnus pühapäevasel hommikul šokolaadiga mängida. Paistab, et siit hakkab välja kujunema midagi koduse keemiavaba Bounty laadset ja see ei ole üldse halb!


Kookoskommid


150 g kookoshelbeid (võimalusel juba röstitud)
50 g mandlilaaste/jahvatatud mandleid
40 g võid
1 dl suhkrut
2 dl vahukoort
200 g šokolaadi

1. kui kookoshelbed on röstimata, rösti neid kergelt pannil
2. sega potis või, suhkur ja vahukoor, lase segul keema tõusta ning keeda umbes 5 min
3. lisa kookoshelbed ja mandlid, sega hästi läbi ning laota segu fooliumile või küpsetuspaberile, lase jahtuda.
4. sulata šokolaad (mina kasutasin 100 g piimašokolaadi ja 100 g tumedat, kuid usun, et valge šokolaadiga tuleks samuti võrratu tulemus), kasta šokolaadisse segust lõigatud ruudud või vormitud kuulid (selleks on hea kasutada kahvlit). Osade kommide keskele peitsin ka terved kooritud mandlid - et meenutaks natuke Rafaellot:) Lase kommidel fooliumil/küpsetuspaberil jahtuda.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Nii, proovitud need kommid ka. Mingi äpardus oli muidugi jälle. Millest tingitud, ei tea? Äkki panin võid liiga palju? Ma ei mõõtnud ja silma järgi sebisin, tulemuseks liiga vedel sisu, mida vormida ei andnud. Siis sulatasin törtsu tumedat šokolaadi juurde ja lükkasin sügavkülma tahenema- teine tera kohe. Katsin valge šokolaadiga... ja tumeda šokolaadiga. See katmise tehnika vajab veidi lihvimist veel... liiga palju pahameelset pominat kostub selle toimingu juures... Aga tehtud ja head. Järgmisel korral hakkan lisade ja nüanssidega katsetama.

Evelin ütles ...

Tegin neid komme tükk aega tagasi, seega pean mõtlema natuke:D Liiga vedel see segu minul küll ei olnud, kuigi seda vormida polnud just kõige lihtsam. Oligi selline pehmem. Lasid vahukoorel ikka viis minutit podiseda? Helbeid oli piisavalt palju? Rohkem ideid ei tulegi nagu pähe.

Pigem oli mul selline kamm, et lõpuks vist sulas mul selle kattešokolaadi sisse liiga palju neid kookoshelbeid ja lõpu segasin samuti lihtsalt šokolaadiga ära. Ei saanud midagi parata. Aga nii oli ka hea;)

Loodan, et järmisel korral õnnestub paremini!

Anonüümne ütles ...

Ohh, mul õnnestus sel korral juba hästi:D... sest ega ma mõista tagantjärgi tuvastada, palju siis seda võid sai ja kaua see koor podises. Mõlemat sai umbes, mistõttu pole väheldane segadus imekspandav! Väga head kommid. Olen kommide lainel, sest kodus ahju pole ja ema pidavalt oma üllitistega šokeerimas käia, pole viisakas.

Evelin ütles ...

maru!

hea, et sa emaga koos ei ela! muidu oleks ta samasuguses pidevas šokis kui minu oma:D;)