Teisipäev, 16. jaanuar 2007

Särtsakad singi-fetakeerud

Mõnikord kohe tahaks midagi soolast näksida, olgu kommid ja küpsised kui suussulavad tahes. Fetakeerud ongi küllaltki soolased (maitsjatelt olen saanud vastakaid arvamusi, mõnele ei lähe säärane soolasus peale), mahedama tulemuse saavutamiseks võib osa fetajuustust asendada meelepärase toorjuustuga (nt küüslaugumaitselisega). Kui kasutad fetakuubikuid, suru need pudruks ja lisa määrimise lihtsustamiseks veidi piima. Mina olen keerdudes kasutanud ürdiaia segu, kindlasti sobivad ka nt basiilik, pune, pitsamaitseaine. Parimad on kasutamiseks väga õhukesed delikatesssingiviilud, kuid need võib asendada ka nt peenete suitsuvorstilõikudega (ja hõrgu tulemuse jaoks peaks need tõesti õhukesed olema!).



Särtsakad singi-fetakeerud

500 g lehttainast
200 g fetajuustu
2 tl sibulapulbrit
1,5 tl kuivatatud ürte
100 g imeõhukest sinki
15 g rosinaid
seesamiseemneid

1. Rulli taigen jahusel pinnal päris õhukeseks.
2. Määri taignale fetajuust.
3. Puista peale ürdid ja sibulapulber, lao paika singiviilud ning laota rosinad.
4. Keera taignast tihe rull (seda võid veidike pikemaks venitada).
5. Lõika rull noaga (kasta see enne kuuma vette, on palju lihtsam!) õhukesteks ketaseks (kuni 1 cm) ning lao võitatud ahjuplaadile, vormides neid kenalt ümmarguseks.
6. Puista peale veidi seesamiseemneid ning küpseta 175°C juures 30-35 min


Sellest kogusest saab keerdusid päris parajal hulgal, nii et minu kandik ajab ülegi:) Näksi neid niisama või kas või püreesupi kõrvale.

Kommentaare ei ole: