teisipäev, 13. veebruar 2007

Vahukommid Valentinile

See päev aastast jälle kätte jõudnud, tuleks valmistada midagi etemat kõrbenud põhjaga muffinitest. Midagi magusat. Roosat. Midagi...vahukommist. Jumaldasin kunagi neid kiletuutudes müüdavaid värvilisi maiustusi, mäletan veel, 14 krooni. Kuigi tavaliselt on toitude värvimine keemiaga siin majas tabuks, võib seda ju korra aastas magusast pakatavate suhkrukommide sees kasutada. Sest see päev nõuab seda.



Vahukommid rummivihjega

5 dl suhkrut
2 1/2 dl vett
vanilli
1 dl vett + 6 tl želatiini
veidi vedelat punast toiduvärvi
rummiessentsi

katteks:
1 2/2 dl tuhksuhkrut
4 tbsp tärklist

1. lahusta suhkur vees
2. lase see vaikselt keema niing keeda segu tasa umbes veerand tundi
3. eemalda kuumuselt ja lase veidi jahtuda
4. paisuta želatiin 1 dl vees ning sulata siis (parim on seda teha mikrolainahjus, kuid ka veevannis läheb üsna kiirelt), seejärel jahuta segu veidi.
5. sega kokku siirup, toiduvärv, vanill, rummiessents ja želatiinisegu. Mikserda neid kuni moodustub tihe vaht (üle 10 minuti)
6. vala segu u 20 cm vormi, mille oled eelnevalt vooderdanud toidukilega ning tõsta siis külma.
7. kui see on tardunud, lõika ta tükkideks (kuumas vees kastetud nuga on taas hea abiline) ning keeruta tärklise-tuhksuhkru segus.

Kommid võtan valentinipäeval koos südamlike soovidega kooli kaasa. Poleks iial arvanud, et nende sees tõepoolest...midagi polnud. Vahukommides nostlagilisest kiletuutust on küll kindlasti parajas annuses keemiat, kuid kodus tehtud maiustused on hoopis omaette klassist. Püüavad ehk naeratusigi.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tahaks teada mis siirup sinna lisada tuleb mida mainitakse ainult tekstis aga retseptis endas mitte???

Evelin ütles ...

siirupi saab siis, kui esimeste punktide järgi vett suhrkuga keeta!:)

Anonüümne ütles ...

Haa, selline lihtne retsept siis ühel minu lapsepõlvelemmikul:)
Proovisin järele ja vaht juba tardub kapis:) Aga kasutasin hoopis võimalust üleliigseid mustsõstrasiirupi varusid vähendada... Tulemus on selline krehvtiselt magushapu - kellele meeldib, kellele mitte... Kujutan ette, et vaarika- või maasikasiirupiga oleks NAGU PÄRIS!
Aitähh heade ideede eest,
perenna

Evelin ütles ...

Mm, mustsõstrasiirupiga, kui mõnus idee! Ka niivõrd kommertsialiseeritud maiust on võimalik kodumaiseks muuta:)

Anonüümne ütles ...

TEGIN EILE SELLE RETSEPTI JÄRGI VAHUKOMME JA NEED 6NNESTUSID VÄGA HÄSTI.LASTELE MEELDISID VÄGA.SOOVITAN PROOVIDA,KIIRE,LIHTNE JA MAITSEV :)