teisipäev, 27. märts 2007

Kama vallutab hommikusöögikaraskid

Kummalisel või vähem kummalisel kombel pole mul kodus täisterajahu. Seega iga kord kui seda vajan, vaatan pingsalt köögis ringi ja otsustan:
a) ilma täisterajahuta valmib see toit ainult üle minu laiba
b) olgu, saan kuidagi ilma hakkama
c) ohjah, kasutan siis jälle kama
Nii juhtubki, et kama avastab end pahaaimamatult kõiksugustest roogades. Asendan osa täisterajahust tavalise nisujahuga, osa kamaga, tulemus on alati huvitav. Nädalavahetuse hommikusöögina sai hommikusöögikarask tõeliselt eestlaslik.


Need karaskid on ühtmoodi head nii soolase kui magusa kattega. Kvaliteetne koorevõi või moos soojal viilul on klassika - nii lihtne ja hea kui veel olla saab. Mina sõin viilu juustuga ning viilu vanillipudingi ja šokolaadikastmega.

Hommikusöögikarask kamaga

1 3/4 dl nisujahu
1/2 dl kama
1 tl küpsetuspulbrit
1/4 tl soola
1/2 tl suhkrut
25 g toasooja võid
1 dl piima

1. Sega omavahel jahud, küpsetuspulber, sool ja uhkur. Seejärel lisa või ning sega hoolikalt. Viimaks sega kiirelt sisse piim.
2. Pna epann sooja, samal ajal vormi taignast umbes 1 cm paksune ring. Tee sellele kahvliga täkked ning küpseta pannil keskmisel kuumusel umbes 6 minutit mõlemalt poolt.
3. Serveeri soojalt või jahtunult, lõika sektoriteks.




Kuna hiljem sellised karaskid enam nii hästi ei maitse, tuleks need samal päeval ära süüa. Valmistamine on aga kiire, seega pole see probleemiks. Värske karask on hea asemik leivale kas nädalavahetusehommikul või kas või tööpäevahommikul, kui iga minut tõusmisest kodust lahkumiseni täpselt paika pandud pole.

Kommentaare ei ole: