Pühapäev, 8. aprill 2007

Safranisüdamlikud trühvlimunad valges šokolaadis

Järjekordne lihavõtteteemaline üritus? Igati šikk ettekääne veelkord sellel teemal katsetada. Seekordseks mitte-päris-munaks on ampsusuurune trühvel - just kui tilluke vutimuna.

Olen vist siiani safranit peljanud. Kogu see särav imago, sihin-kädin-sahin - just kui oleks tegemist kulla või vähemalt kotitäie söödavate teemantidega. Nüüd ostsin aga esimest korda õhukese paki täis neid sügavpunaseid niite. Kui neid uhmris purustades köögis kergelt lillelist lõhna levima hakkas, levis sellega koos ka elevus. Sel hetkel vist kaduski kogu hirm. Köök on nüüd küll viimane koht, kus hirmu peaks tundma ja see sai täiesti selgeks. Safranil on kõigile midagi pakkuda.

Safranisüdamlikud trühvlimunad valges šokolaadis
(Maria Öhrn'i raamatust Godis ehk Maiustused)

1/4 g safranit
1/4 tl konjakit/rummi
200 g + 175 g valget šokolaadi
3/4 dl vahukoort
1 tl mett

1. Uhmerda safran peeneks ning lisa selle lihtsustamiseks ka konjakit/rummi (vajalik selleks, et safran paremini šokolaadiga sulanduks).
2. Haki 200 g šokolaadi. Lase koor koos meega keema ning vala segu šokolaadile. Sega, kuni see on täielikult sulanud.
3. Vala 1/3 segust väiksemasse kaussi ning sega hästi safraniga. Tõsta mõlemad segud külmkappi tahenema.
4. Vormi kollasest segust väikesed 'munakollased' ning aseta need tugevnemiseks sügavkülma.
5. Kata 'munakollased' valge seguga ning vormi trühvlid munakujuliseks. Lase neil külmikus taheneda (Ilmselt tahad seda protsessi mitmes osas teha, sest köögis on üldjuhul soe. Muidu pead leppima pideva sõrmede limpsimise ja loputamisega).
6. Haki järelejäänud šokolaad ning sulata see vesivannil. Kasta munad šokolaadisse ning lase neil külmas taheneda.
7. Säilita mune külmikus, kuid enne serveerimist lase neil veidi aega toatemperatuuril seista.





Safranimaitse on tugevalt tunda. Trühvlid on pehmed, magusad ja vahva väljangemisega. Munade vormimine oli küll küllaltki aeganõudev (nii köök kui sõrmed tundusid juba palavikuliselt soojad ja šokolaadised), kuid pingutust väärt. Igati aus ja puhas maitse.

Weekend Cookbook Challenge #15, teemaga Easter/Spring, võõrustajaks on sel kuul Marta blogist An Italian in the US.

Kommentaare ei ole: