neljapäev, 19. aprill 2007

Suitsuvorstisuutäis ananassi-toorjuustukreemiga

Suupiste, mis valmis pärast lootusetult külmkapiuksest sissevaatamist. Kummaline kui hästi sellised mõnikord õnnestuvad! Need snäkid lõhnavad küll pigem sõpradele korraldatud õhtusöögi kui koduse näkitsemise järele.

Krõbedad suitsuvorstilaastud (muidugi on väga hea maitsega vorst kohustuslik) on mõnusad ka päris omapead, aga eks nad on veidi ka kartulikrõpsude moodi - dipikastet pole kunagi liiga palju. Toorjuustukreemi võibki serveerida ka eraldi kausis dipina, ent mulle tundusid üksikud suutäied kuidagi...ekstravagantsemana. Kui need suupisted kunagi tõesti õhtusöögile ja külalisteni peaksid jõudma, vajavad nad kaunistamiseks kindlasti värsket basiilikut (ja mina kasutasin kuivatatud ürti? milline reetur kokkade seas! see on see viga kiirelt külmkapisisust kokkulahmitud toitudega).

Suitsuvorstisuutäied ananassi-toorjuustukreemiga


Väga õhukeselt viilutatud suitsuvorsti (või salaamit)
1 dl kompotiananassi
1 dl maitsestamata toorjuustu (muidugi võid ka maitsestatud varianti kasutada - nt küüslauguga)
basiilikut

1. Eelsoojenda ahi kuni 110C. Kata ahjuplaati küpsetuspaberiga (mina kasutasin selle asemel silikoonmatti) ning lao vorstilõigud plaadile. Küpseta ahjus umbes 12 minutit krõbedaks (aga mitte kõrbenuks, eks?)
2. Võta vorstilõigud ahjust ning lase neil köögipaberil nõrguda.
3. Toorjuustukreem. Püreesta ananass koos toorjuustuga ja ongi kõik.
4. Serveeri toorjuustukreemi jahtunud suitsuvorstilõikudel ning puista peale basiilikut (soovitavalt värsket).


Krõbe, kreemjas, soolane, vürtsikas, eksootiline, magus - vastuolulisus mängib siin hea rolli ning samas on puhtad maitsed komplimendiks nii ihule kui hingele.

Kommentaare ei ole: