pühapäev, 27. mai 2007

Beseed kohvi, kakao ja sidrunikoorega

Koos nende beseedega tuli välja ka päike, seega pole vist kahtlustki, kas vaev end ära tasus või mitte. Päike ju sobib ometi kergete krõmpsuvate beseedega, mis?
Kuigi neid ahjust välja võttes kukkus pool ahju sisemust kohutava kolinaga kokku. Jäin ellu, õnneks, samuti beseed ja ahigi, sest tuleb välja, et ma polegi nii halb parandusnaine!
Asjast! Beseed.


Beseed kohvi, kakao ja sidrunikoorega

5 munavalget
3 dl suhkrut
1 tl peent lahustuvat kohvipulbrit
1 tl naturaalset kakaopulbrit
2 tl riivitud sidrunikoort

1. Vahusta munavalgeid teravate tipude moodustumiseni, seejärel lisa tasapisi vahustades suhkur.
2. Veidi enne vahustamise lõppe lisa ka kohvipulber, kakaopulber ja sidrunikoor
3. Kata (eeldatavasti) 2 küpsetusplaati küpsetuspaberiga ning lase sellele tordipritsiga või tõsta lusikaga väikised kujundid.
4. Küpseta 110C juures umbes 2 tundi, seejuures tuleks ahjuuks irvakil hoida, et õhk parmini läbi käiks. Lase beseedel ahjust olla, kuni see täiesti jahtunud on.

Kummastav, kuidas vaid kolm varjundit võivad maitsemeele mõtlema jätta: 'Mis siis siin ikkagi on?' Kergelt hapukas, kerge mõru, ent samal ajal väga magus ja sügava maitsega.
Aga kui need peaksid olema ka parimad beseed maailmas, naudiks ma pigem ikka väljas päikesevalgust ja sooja õhku. See on lõpuks siin.

Oh, see on nii armas, kuidas vanaema ütleb besee asemel bissee. Kõigil omad murded:)

2 kommentaari:

Thredahlia ütles ...

Kuule kakleme ka (sõbralikult muidugi :P). Sinu omad on palju ilusamad kui minu kohvibeseed :D. Päriselt ka - kas ma kursustele võin tulla?!

Evelin ütles ...

Aitäh! Eks me võime ühe ühise kokkamise-söömise ju kursuse nime all korraldada;)
Poleks arvanud, et juba ühe korraga meistriks võib saada:D